Site coolinaria.ro

Pui Kung Pao


Un preparat cu specific chinezesc, plin de arome deosebite. Recomandare de servire: alaturi de orez prajit cu ou.

Pui Kung Pao

Ingrediente:
  • 450 gr carne de pui, taiata cuburi
  • 1 albus de ou
  • 1 lingurita sare
  • 2 linguri malai
  • 4 linguri ulei de arahide
  • 8 ardei iuti uscati
  • un pumn de nuci caju, nesarate
  • 1 ceapa mica
  • 2 morcovi mici, tocati marunt
  • 1 lingurita usturoi tocat
  • 2 linguri sos de soia
  • 1 lingura vin de orez
  • 2 lingurite zahar
  • 2 lingurite otet alb
  • 2 lingurita ulei de susan
  • 3 linguri apa
Mod de preparare:
Intr-un castron, amestecati albusul, sarea si jumatate din cantitatea de malai.
Puneti puiul in acest amestec si lasati la marinat 30 de minute.
Incalziti uleiul intr-un wok si prajiti ceapa si morcovii timp de 4 minute. Lasati deoparte.
Prajiti puiul pana cand se rumeneste, apoi scoateti din tigaie.
Adaugati usturoiul si ardeii si prajiti 2 minute.
Puneti la loc in wok puiul, ceapa si morcovii si adaugati sosul de soia, vinul, zaharul, otetul si uleiul de susan.
Prajiti timp de 2 minute.
Faceti o pasta din restul de malai si apa. Adaugati pasta in wok si amestecati bine.
Lasati sa fiarba, amestecand ocazional, pana cand puiul este gatit. Adaugati nucile caju inainte de a servi.

Foto: Cookipedia


Pofta buna!