Site coolinaria.ro

Taitei cu pui si usturoi


Incearca o reteta simpla de pui cu taitei, aromata cu usturoi proaspat.

Taitei cu pui si usturoi

Ingrediente:
  • 2 bucati piept de pui dezosat
  • 230 gr taitei
  • o bucata de ghimbir (aprox 5 cm) taiata in fasii subtiri
  • 2 linguri malai
  • 4 catei de usturoi, tocati
  • 1/2 lingura zahar
  • 240 ml supa de pui
  • 1 lingura otet alb
  • 1 ardei iute mare, tocat
  • 75 gr mix de legume congelate
  • 1/4 dintr-o varza, tocata
  • 2 linguri sos de soia
  • 1 lingura vin de orez
  • 2 linguri ulei vegetal
Mod de preparare:
Taiati carnea in fasii subtiri. Amestecati vinul de orez cu o lingura de malai si usturoiul maruntit.
Adaugati carnea si lasati timp de 10 minute.
Amestecati otetul, supa, zaharul si restu de malai si lasati deoparte.
Gatiti taiteii conform instructiunilor de pe ambalaj, fara sa adaugati sare.
Incalziti o lingura de ulei intr-un wok, la foc mediu si prajiti chili si ghimbirul timp de cateva minute.
Adaugati varza si amestecul de legume si mai prajiti cateva minute.
Adaugati puiul gatit si amestecul de supa si gatiti pana cand se ingroasa.
Luati de pe foc si adaugati sosul de soia.
Scurgeti taiteii, aranjati pe o farfurie si adaugati amestecul de pui.

Foto: Cookipedia


Pofta buna!