Daca iti place humusul la nebunie, noteaza repede aceasta reteta. Prepararea ei nu-ti va lua mai mult de 5 minute.
Fasolea edamame este folosita cu precadere in bucataria chinezeasca, dar o regasim si in cea nipona si coreeana.
Pune uleiul intr-o tigaie mica, la foc mediu.
Cand s-a incins, caleste usturoiul, amestecand din cand in cand.
Ia tigaia de pe foc in momentul in care usturoiul incepe sa elibereze o aroma placuta.
Pune fasolea edamame intr-un tocator electric si mixeaza, pentru a obtine o compozitie omogena si cremoasa.
Adauga apoi putina sare, uleiul din tigaie, usturoiul, tahini / untul de migdale si zeama de lamaie. Omogenizeaza iarasi.
Dupa ce ai obtinut un mix cremos, incorporeaza apa. Amesteca inca o data, de data aceasta mai putin.
Pune si arpagic. Mai mixeaza cateva secunde.
Serveste humusul cu biscuiti sau legume crude.
Presara peste el cateva seminte de susan sau arpagic tocat marunt.
Foto: Flickr
Pofta buna!