Site coolinaria.ro

Pui in sos indian


Aceasta este una dintre cele mai populare mancaruri din lume. Provine din bucataria indiana, este usor de preparat si are un gust care te va cuceri de la prima gustare.

Pui in sos indian

Ingrediente:
  • Pentru 3-4 portii:
  • 750 gr carne din copanele de pui, taiata in bucati mai mici

    Pentru marinata:
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 1 lingurita turmeric pudra
  • 1 lingura ghimbir ras
  • 2 catei de usturoi zdrobiti
  • 120 gr iaurt simplu
  • 2 lingurite garam masala
  • 1/2 lingurita pudra de ardei iute
  • 1 lingurita chimen

    Pentru sos:
  • 1 lingura ulei vegetal
  • 1 1/4 lingurita sare
  • 1 lingura zahar
  • 225 gr sos de tomate
  • 240 gr smantana pentru gatit (cu 30% grasime sau chiar mai putin)

    Pentru servire:
  • orez
  • coriandru (optional)
Mod de preparare:
Amesteca toate ingredientele pentru marinada intr-un bol.
Pune carnea in marinada, acopera bolul si baga-l in frigider peste noapte sau chiar pentru 24 de ore.

Sfat: Pentru ca marinada sa fie mai cremoasa, amesteca ingredientele intr-un robot de bucatarie.

Incinge uleiul la foc mare si pune carnea (scursa usor de marinada).
Dupa 3-4 minute de rumenit pe ambele parti, adauga zaharul, sosul de tomate si sarea.
Da focul la minim si lasa sa fiarba in jur de 20 de minute. Daca trebuie, mai pune putina sare.
Incorporeaza smantana, amesteca bine, apoi ia tigaia de pe foc.

Serveste puiul in sos de unt cu orez basmati si decoreaza-l cu frunze de coriandru.

Foto: Flickr


Pofta buna!