In curand se termina programul de munca pe ziua aceasta si stii ca trebuie sa gatesti imediat ce ajungi acasa, dar esti in pana de idei? Iti recomandam o portie de paste carbonara.
Incinge cuptorul la 200 de grade Celsius.
Pune baconul taiat in felii in tigaia cu gratar, la foc mediu. Dupa 15-20 de minute va fi rumen si crocant (bineinteles, trebuie intors si pe partea cealalta). Transfera-l apoi intr-o farfurie acoperita cu prosopele absorbante de bucatarie (ca sa elimini surplusul de grasime).
Dupa ce s-a racit, taie-l in bucatele.
Incinge uleiul la foc mediu si caleste usor ceapa in el, cu putina sare.
In momentul in care ceapa devine translucida, inainte de a se rumeni, pune peste ea smantana si amesteca. Lasa sosul pe foc pana cand scade destul de mult. Atunci ar trebui sa fie foarte consistent.
Cat timp se pregateste sosul in tigaie, fierbe pastele conform instructiunilor de pe ambalaj, apoi scurge-le.
Pune pastele intr-un bol mai inalt, amesteca-le cu sosul si adauga parmezanul.
Dupa ce ai omogenizat, incorporeaza bucatelele de bacon si potriveste de sare si piper.
Pentru decor, inainte de servire, presara cele 3-4 linguri de parmezan.
Pofta buna!