Site coolinaria.ro

Lasagna mexicana


O delicioasa reteta pentru pranz! Iti vei rasfata papilele gustative si nici nu vei sta prea mult timp in bucatarie.

Lasagna mexicana

Ingrediente:
  • 5 tortilla mari
  • 1 ou mai mare
  • cate o lingurita de: chili pudra, chimion, pudra de usturoi, zahar
  • 1 manunchi ceapa verde
  • 500 gr boabe porumb (la conserva)
  • 500 gr fasole neagra (la conserva)
  • 500 gr rosii taiate marunt
  • 350 gr sos de rosii
  • 450 gr smantana obisnuita
  • 200 gr branza data pe razatoare
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 200 de grade Celsius.
Taie fiecare tortilla in cate 3 fasii, pe lungime.
Scurge porumbul si fasolea neagra, apoi clateste-le.
Pune sosul de rosii intr-un bol mai mic, impreuna cu condimentele si cu rosiile maruntite. Amesteca bine.
In alt bol mixeaza ouale spuma, apoi incorporeaza smantana si jumatate din cantitatea de branza. Omogenizeaza.
Unge cu putin ulei o tava de copt si pune in ea, cat mai uniform, jumatate din mixul cu rosii.
Acopera cu o treime din fasiile tortilla, apoi cu jumatate din compozitia cu oua.
Adauga un strat de boabe de porumb si de fasole neagra.
Acopera cu alta treime de fasii tortilla si restul de mix cu ou.
Presara porumbul si fasolea ramase, dupa care acopera cu ultimele fasii tortilla.
La final pune restul din mixul cu rosii.
Acopera tava si bag-o in cuptor.
Dupa 30 de minute scoate-o, presara ceapa si restul de branza si baga inapoi, de data aceasta pentru numai 10 minute.
Cand e gata, scoate din cuptor si lasa lasagna mexicana in tava inca 10 minute, pentru a se patrunde.
Foto: Flickr


Pofta buna!