Site coolinaria.ro

Tocanita cu carne si fasole – Cremoasa si delicioasa


Uite la ce reteta ne-am gandit noi pentru pranz si cina. Este usor de preparat si nu ai nevoie de multe ingrediente.
Daca nu obisnuiesti sa mananci picant, poti elimina fulgii de ardei iute. Gustul preparatului va fi la fel de bun!

Tocanita cu carne si fasole – Cremoasa si delicioasa

Ingrediente:
  • 450 gr carne de vita sau de curcan
  • ½ ceapa galbena medie, tocata marunt
  • 6 buc. tortilla
  • mix taco (pudra de usturoi, pudra de ceapa, oregano uscat, fulgi de ardei iute, paprika, chimen, sare de mare, piper negru – din fiecare cate ¼ lingurita)
  • 110 gr smantana obisnuita
  • 450 gr fasole pre-fiarta
  • 280 gr branza Cheddar
  • supa-crema de ciuperci (la conserva)
  • sos iute (optional)
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 175 de grade Celsius.
Rumeneste ceapa si carnea intr-o tigaie cu putin ulei (carnea trebuie taiata in bucati mai mici, iar ceapa tocata marunt).
Scurge carnea si ceapa de ulei si pune-le intr-o farfurie.
Presara mixul taco in tigaie si adauga fasolea pre-fiarta. Amesteca si lasa pe foc cateva minute.
Separat mixeaza smantana cu supa-crema de ciuperci. Pune jumatate din compozitie intr-o tava mai adanca, dar nu prea mare.
Intinde 3 foi tortilla peste ea si acopera cu fasolea condimentata.
Adauga restul de mix de smantana, apoi jumatate din cantitatea de ceapa si carne.
Presara un strat de branza. Daca doresti, acum poti pune si sosul iute.
Acopera cu celelalte 3 foi tortilla, apoi cu ceapa si carne, iar la final presara restul de branza.
Baga in cuptor pentru 25-30 de minute.



Pofta buna!