Te poftim la un desert minunat! Il recomandam atat pentru o aniversare, cat si pentru o sarbatoare mai importanta. De ce nu, iti poti surprinde si colegii de munca.
Noteaza-ti reteta in caietul tau de bucate!
Mini-tarte:
Incinge cuptorul la 170 de grade (daca e pe gaz) sau la 180-190 (daca functioneaza cu electricitate).
Pune hartiutele de briose intr-o tava cu 10 forme pentru briose.
Cu ajutorul unui robot de bucatarie mixeaza biscuitii si zaharul granulat.
Adauga sarea si untul. Omogenizeaza.
Imparte compozitia rezultata in cele 10 forme pentru briose. Apasa in fiecare, astfel incat „aluatul” sa fie bine asezat.
Baga tava in cuptor. Scoate-o dupa 10-12 minute si las-o sa se raceasca de tot pe un gratar, in bucatarie.
Umplutura:
Mixeaza crema de branza vreo 3 minute sau pana cand se transforma intr-o compozitie mai pufoasa.
Adauga zaharul pudra, extractul de vanilie si gemul de capsuni. Mixeaza pana cand rezulta o compozitie pufoasa.
In alt bol mixeaza smantana cam 2-3 minute (nu uita sa speli bine spatulele mixerului inainte de a le baga in bolul cu smantana).
Incorporeaza treptat frisca in compozitia cu capsuni si crema de branza. Cel mai bine e sa pui cate o treime, dupa care sa omogenizezi.
Adauga apoi capsunile taiate. Amesteca folosind o spatula.
Imparte in mod egal compozitia in tartele racite.
Baga tartele in frigider pentru o ora sau chiar peste noapte.
Cine doreste, le poate decora cu capsuni.
Pofta buna!