Site coolinaria.ro

Gustare cu fasole si rosii coapte


O reteta care nu necesita cunostinte temeinice de gatit, dar cu care iti poti impresiona invitatii!
Sfat: cand mergi la cumparaturi, cauta rosii Red Grape. Sunt parfumate si foarte dulci.

Gustare cu fasole si rosii coapte

Ingrediente:
  • 30 rosii Red Grape
  • 30 cosulete pentru mini-tarte
  • 3 linguri ulei de masline
  • 4-5 crengute cimbru
  • 1 lingurita frunze de cimbru maruntite
  • 3 catei de usturoi zdrobiti
  • 540 gr fasole alba (la conserva)
  • piper negru
    sare
  • 120 ml vin alb sau apa
Mod de preparare:
Coace cosuletele conform instructiunilor de pe pachet.
Incinge cuptorul la 180 de grade Celsius.
Pune rosiile intregi, dar spalate bineinteles, intr-o tava non-aderenta.
Stropeste-le cu 2 linguri de ulei, apoi presara putina sare peste ele si decoreaza-le cu crengutele de cimbru.
Baga tava in cuptor pentru aproximativ 30 de minute sau pana cand coaja rosiilor incepe sa crape. Scoate-o apoi si las-o deoparte.
Rumeneste usor usturoiul intr-o lingura de ulei de masline.
In momentul in care bucatelele de usturoi incep sa se inmoaie, pune in tigaie fasolea scursa si clatita in prealabil. Amesteca din cand in cand.
Cand boabele de fasole incep sa crape, incorporeaza vinul / apa si frunzele de cimbru.
Ia vasul de pe foc in momentul in care s-a evaporat aproape tot lichidul si trece compozitia prin robotul de bucatarie. Daca ti se pare ca e prea uscata, mai pune putin vin.
Umple cosuletele cu acest mix, apoi decoreaza-l pe fiecare cu cate o rosie coapta.



Pofta buna!