Site coolinaria.ro

Aripioare de pui cu sos picant la gratar



Aripioare de pui cu sos picant la gratar

Ingrediente:
  • 1 pachet/punga aripioare de pui
  • 2 linguri sos de soia
  • 2 linguri sos de peste
  • 1 lingura rasa de usturoi bine tocat
  • 2 linguri chilli dulce sau sos picant similar dulce
  • 2 linguri zahar brun
  • 1 lingura suc de lamaie
  • 2 linguri sos de scoici
Mod de preparare:
1 Amestecati toate ingredientele pentru sos intr-un vas mic si amestecati pana ce reusiti sa dizolvati bine zaharul brun;
2 Daca aripioarele sunt prea mari atunci taiati-le la dimensiunile dorite;
3 Puneti toate aripioarele intr-un recipient incapator si turnati sosul pe deasupra lor avand grija sa le imbracati bine cu sos din toate partile;
4 Lasati aripioarele la marinat 10 minute si pregatiti gratarul;
5 Prajiti aripioarele intorcandu-le de doua ori pe fiecare parte si stropind de fiecare data cu sos;
6 Se poate prepara si la cuptor, dar trebuie sa plasati aripioarele pe un gratar pe raftul superior si sa puneti dedesubt o tava unde sa se scurga picaturile de sos, avand de asemenea grija sa intoarceti aripioarele si sa le stropiti cu sos picant;
7 La final, treceti aripioarele prajite iar prin sos o data sau de doua ori si apoi puneti-le pe platoul de unde doriti sa le serviti.

Aripioare de pui pot fi servite simplu sau cu garnitura de orez.


Pofta buna!