Site coolinaria.ro

Rosii umplute, in aluat de patiserie


Gustoase si usor de facut! Aceste rosii umplute nu necesita cine stie ce experienta in ale gatitului, dar nici multe ingrediente. Dimpotriva, le poti pregati cu ce ai prin bucatarie.
Ti le recomandam si pentru pranz, si pentru o masa in familie.

Rosii umplute, in aluat de patiserie

Ingrediente:
  • 6 rosii mici, coapte
  • sare
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 ceapa mica, tocata nu foarte marunt
  • 1 tulpina de telina, mai mica (taiata in fasii subtiri)
  • 1 ou mare
  • 1 lingura smantana
  • 2 linguri patrunjel proaspat tocat
  • 50 gr parmezan dat pe razatoare
  • 230 gr carnati italieni dulci, bine maruntiti
  • 1 foaie de aluat patiserie decongelata
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 200 de grade Celsius.
Decupeaza din fiecare rosie cate un capacel (partea de sus, opusa celei cu codita).
Indeparteaza semintele, presara mai multa sare in fiecare, apoi lasa rosiile la scurs pe un gratar, cu partea taiata in jos.
Intre timp, intinde foaia de aluat pe masa si tai-o in 6 bucati.
Tapeteaza o tava de briose cu fiecare din cele 6 bucati de aluat. Acopera tava cu folie alimentara si las-o deoparte.
Incinge ulei intr-o tigaie non-aderenta si caleste usor ceapa si telina.
Dupa 3 minute adauga bucatelele de carnati. Lasa pe foc mediu, amestecand arareori, vreo 10 minute.
Ia tigaia de pe foc si pune in ea parmezanul si patrunjelul. Amesteca bine.
Indeparteaza folia de pe tava, umple rosiile cu aceasta compozitie, apoi pune-le in ea, peste bucatile de aluat.
Mixeaza oul cu smantana si unge cu el marginile bucatilor de aluat.
Ridica usor colturile fiecarei bucati de aluat, astfel incat sa acopere rosiile.
Baga tava in cuptor pentru 15 minute.
Inainte de servire, lasa rosiile sa se raceasca in jur de 10 minute.



Pofta buna!