Site coolinaria.ro

Curcan la cuptor


Pentru ca sa aiba carnea frageda, se spune ca inainte de a fi taiat este bine ca curcanul sa fie imbatat cu rom. De asemenea este bine sa nu fie preparat chiar in ziua cand a fost taiat. Este mai frageda carnea dupa o zi, doua, daca este tinut la rece.

Curcan la cuptor

Ingrediente:
  • un curcan intreg
  • sare
Mod de preparare:
Se curata, se spala bine, se sareaza pe dinauntru si pe dinafara si se lasa sa stea astfel o ora, pentru a absorbi sarea. Se aseaza intr-o tava larga unde sa incapa bine si se adauga 2-3 linguri de apa. Regulat curcanul se va unge cu ulei amestecat cu rom. Cand este aproape gata, nu se mai unge deloc, pentru a prinde coaja. Dupa marimea curcanului, prepararea sa poate dura intre o ora si jumatate si doua ore si jumatate. Cand este bine rumenit pe toate partile, iar furculita intra usor in carne, este gata pentru a fi servit.

Se pune pe un fund de lemn sau pe un platou si se taie. Se desprind picioarele si aripile de la incheietura. Se aseaza apoi pe spate si se taie pieptul in felii subtiri, putin oblice in raport cu osul pieptuilui. Se aseaza frumos pe o farfurie ovala, se serveste cald sau rece cu salata de varza rosie sau de andive, cu muraturi, cu gogosari etc. In cazul in care se serveste cald, se pot adauga si cartofi pai sau sufleu.


Pofta buna!