Se amesteca intr-un castronas branza cu ouale, pana cand se obtine o pasta
cremoasa. Se adauga o lingura de faina si gris. Se ia in palme cate o cantitate de compozitie, papanasii se rotunjesc si se turtesc in palme, facandu-se o mica adancitura cu degetul in mijlocul fiecarui papanas.
Intr-o cratita se pune apa la fiert, apoi se adauga un papanas de incercare. Daca se sfarama si se risipeste in apa i se mai adauga pastei pregatite o lingura de faina. Daca papanasul ramane intreg, se pun si ceilalti la fiert si focul se da la mic, pentru ca apa sa fiarba in clocote mici; altfel papanasii s-ar sfarama. Dupa 15-20 minute se incearca un papanas.
Daca este gata, se scot toti papanasii cu lingura de spumat, scurgand bine apa si se aseaza pe o farfurie. Se toarna peste ei unt topit, umpland toate adanciturile, iar deasupra lor se presara pesmet prajit. Se servesc fierbinti.
Pofta buna!