Site coolinaria.ro

Parjoale moldovenesti



Parjoale moldovenesti

Ingrediente:
  • 500g carne tocata
  • o capatana mica de usturoi
  • o ceapa
  • 3 cartofi
  • busuioc
  • sare
  • piper
  • 2 oua
  • faina
  • jumatate paine muiata in apa
Mod de preparare:
Se curata ceapa, cartofii si usturoiul si se dau prin masina de tocat carne impreuna cu painea muiata. Compozitia rezultata se amesteca impreuna cu carnea tocata, peste care se adauga cele doua oua, o lingurita de piper, busuioc si un varf de cutit de sare. Se amesteca intreaga compozitie la un loc si se adauga treptat faina pana ce se obtine o pasta omogena. Dupa care, cu ajutorul unei linguri, luam cate o cantitate mica de compozitie, o punem in palmele care ori vor fi unse cu ulei ori cu faina pentru ca pasta sa nu se prinda de palme si se invarte pana ia forma unor bile. Dupa ce am terminat de format toata compozitia bilele de carne se pun in uleiul incins.

La masa se servesc ori cu piure ori cu salata de varza.


Pofta buna!