Site coolinaria.ro

Prajitura cu nuca de cocos



Prajitura cu nuca de cocos

Ingrediente:
  • jumatate kg faina
  • 10 oua
  • praf de copt
  • un varf de cutit de sare
  • rom
  • lapte
  • 2 plicuri frisca
  • lamaie
Mod de preparare:
Pentru obtinerea blatului: puneti faina cernuta intr-un bol, adaugati o ceasca de zahar, 2 lingurite de praf de copt, un varf de sare si o ceasca cu nuca de cocos si amestecati totul la un loc. Peste aceasta compozitie adaugati un pahar de apa, o jumatate de cana de ulei si galbenusurile a 6 oua, plus 2 lingurite de rom. Amestecati cu mixerul pana ce obtineti un aluat omogen. Puneti albusurile intr-un bol separat cu doua linguri de zahar si amestecati bine cu mixerul dupa care adaugati-le peste aluat si amestecati totul la un loc. Dupa ce ati terminat puneti blatul la cuptor pentru o ora jumate.

Crema: Puneti intr-un bol la foc mic o cana jumatate de apa cu lamaie plus jumatate de ceasca de zahar si un pic de coaja de lamaie rasa plus 4 oua cu albus si galbenus si amestecati totul cu ajutorul telului la foc mic adaugand si jumatate de pachet de unt cu o ceasca de faina.

Frisca: adaugati doua plicuri de frisca intr-un bol, jumatate ceasca zahar, o cana si jumatate de lapte rece, plus doua lingurite de amidon pentru ca frisca sa se intareasca si sa reziste mai mult timp si amestecati cu mixerul pana ce obtineti frisca. Puneti bolul la frigider pentru 20 de minute. Dupa ce blatul este gata taiati-l in trei blaturi mai subtiri, umpleti blaturile cu crema, dupa care acoperiti totul cu frisca si presarati pe deasupra cu nuca de cocos.


Pofta buna!