Site coolinaria.ro

Lichior de oua


Daca iti plac bauturile suave si naturale te sfatuiesc sa pregatesti singurica acest magnific lichior de oua (egg nog). Partea frumoasa este ca il poti folosi cu succes si pentru prepararea unor prajituri.

Lichior de oua

Ingrediente:
  • 5 galbenusuri
  • 250g zahar pudra
  • 500ml lapte
  • 150ml alcool (sau vodca)
  • 7 linguri de frisca lichida
  • 1 fiola de esenta de vanilie
  • 3 picaturi de colorant galben( daca nu ai oua de casa)
Mod de preparare:
Freaca galbenusurile cu zaharul pana obtii o crema. Apoi adauga laptele, in fir subtire si mixeaza in continuare pana termini toata cantitatea.
Procedeaza la fel si cu alcoolul. Adauga apoi esenta de vanilie si frisca lichida. Foloseste cele 3 picaturi de colorant alimentar doar in cazul in care ouale nu sunt de casa, ci cumparate de la magazin. Toarna lichiorul in sticla pe care o vei astupa bine. Da la frigider si lasa peste noapte. Poti pastra lichiorul de oua la frigider pana la 8 saptamani in sticle cu capac.

Cu cat lichiorul se pastreaza mai mult, cu atat se ingroasa (sticlele se scutura totdeauna inainte de intrebuintare)


Pofta buna!