Site coolinaria.ro

Salata de iunie cu oua


M-am gandit pentru sa va propun o salata de iunie cu oua. Dietetica, si in acelasi timp sufficient de consistent pentru a te satura.

Salata de iunie cu oua

Ingrediente:
  • 10 oua fierte tari
  • 2 legaturi salata
  • 2 legaturi ceapa verde
  • 1 legatura de usturoi verde
  • 1 mana frunze atmatui proaspete( i se mai spune si asmatuchi, patrunjel cret sau frantuzesc)
  • 2 legaturi ridiche
  • patrunjel verde
  • cateva frunze menta tocate marunt
  • 50g mustar
  • ulei
  • zeama de lamaie sau otet
  • piper
  • sare
Mod de preparare:
Fierbe ouale tari, curate-le si taie-le sferturi. Toaca marunt ceapa si usturoiul verde. Taie ridichile feliute. Asaza intr-un bol ouale taiate, acopera cu ridiche si presara deasupra ceapa si usturoiul.

Speli bine salata si plantele aromatice (patrunjelul, atmatuiul si menta),le usuci bine. Pentru a nu se oxida, te sfatuiesc sa rupi frunzele de salata cu mana si sa nu folosesti cutitul. Pui verdeturile peste ingredientele din bol.

Separat faci un sos amestecand mustarul cu ulei, otet sau zeama de lamaie, sare si piper. Torni acest dressing in salata si amesteci usor.

Lasi salata sa stea un timp la rece inainte de a o servi.


Pofta buna!