Site coolinaria.ro

Bors de linte rosie


La romani, nu e masa consistenta si serioasa fara o ciorba sau un bors gustos. Daca este groasa ne tine de foame pentru ca e satioasa, iar daca e subtire ne putem bucura de ea in totalitate pentru ca ne pastreaza silueta. Iti recomand un bors de linte rosie care se incadreaza perfect in a doua categorie.

Bors de linte rosie

Ingrediente:
  • 500g linte rosie si alba
  • 2 morcovi
  • 1 radacina de patrunjel
  • 1 telina mica
  • 1 ceapa
  • 1 fir de praz
  • 1 lingurita de busuioc
  • 500ml bors
  • patrunjel verde
  • sare
Mod de preparare:
Curata si toaca marunt toate legumele. Pune-le apoi cu putina sare, la inabusit in ulei.

Lasa-le pana se inmoaie, apoi adauga si busuiocul. Lasa 2 minute si toarna 2 litri de apa. Lasa apa pe foc pana clocoteste, apoi adauga lintea spalata in 2 ape. Acopera si lasa 1 ora sa fiarba. Pune borsul si mai lasa 10 minute.

La final presara cu o ploaie de patrunjel verde tocat marunt.


Pofta buna!