Bors de linte rosie
La romani, nu e masa consistenta si serioasa fara o ciorba sau un bors gustos. Daca este groasa ne tine de foame pentru ca e satioasa, iar daca e subtire ne putem bucura de ea in totalitate pentru ca ne pastreaza silueta. Iti recomand un bors de linte rosie care se incadreaza perfect in a doua categorie.
Ingrediente:
- 500g linte rosie si alba
- 2 morcovi
- 1 radacina de patrunjel
- 1 telina mica
- 1 ceapa
- 1 fir de praz
- 1 lingurita de busuioc
- 500ml bors
- patrunjel verde
- sare
Mod de preparare:
Curata si toaca marunt toate legumele. Pune-le apoi cu putina sare, la inabusit in ulei.
Lasa-le pana se inmoaie, apoi adauga si busuiocul. Lasa 2 minute si toarna 2 litri de apa.
Lasa apa pe foc pana clocoteste, apoi adauga lintea spalata in 2 ape. Acopera si lasa 1 ora sa fiarba. Pune borsul si mai lasa 10 minute.
La final presara cu o ploaie de patrunjel verde tocat marunt.
Pofta buna!