1 Se spala semintele de mac si se oparesc cu apa fierbinte apoi se lasa la uscat peste noapte;
2 Se prepara a doua zi aluatul avand grija sa iasa destul de ferm si se lasa la crescut;
3 Se scurg semintele de mac intr-un ciur apoi se topeste untul in cratita, se adauga zaharul, semintele de mac, mierea de
albine, stafidele, miezul de nuca si coaja de protocale si se amesteca usor la foc timp de cateva minute;
4 Dupa ce se raceste amestecul se da la mixer albusul de ou;
5 Aluatul se imparte in trei foi egale rezervandu-se si trei parti egale din compozitie;
6 Se stropeste cu faina si se pune compozitia uniform pe fiecare foaie apoi se lasa totul acoperit cu un prosop intr-un loc cald
pana ce se umfla;
7 Se unge placinta cu un amestec de ou si lapte si se coace la o temperatura medie timp de 35-40 minute;
8 Se scoate, se lasa la racit si se pune glazura.
Pofta buna!