Site coolinaria.ro

Inghetata de capsuni


Aceasta inghetata de capsuni este preferata prietenului meu. Se face foarte repede si nu este deloc complicata. Poti inlocui foarte bine capsunele cu orice alte fructe doresti, iar partea cea mai frumoasa este ca nu are conservanti.

Inghetata de capsuni

Ingrediente:
  • 500g capsuni coapte
  • 200g zahar
  • 350g smantana pentru frisca
  • sucul de la o lamaie
Mod de preparare:
Spala bine fructele. Taie coditele si frunzele fructelor cu ajutorul unui cutit numai dupa ce ai spalat capsunile. Astfel apa nu intra in capsuni.

Mixeaza la blender capsunile, zaharul si zeama de la o lamaie pana obtii un suc mai gros. Transforma apoi smantana in frisca. Adauga incet sucul in frisca, amestecand cu ajutorul unei spatule sau a unei linguri de lemn de jos in sus.

Pune inghetata in caserole sau in ce forme doresti. Las-o la congelator pentru 24 de ore.


Pofta buna!