Site coolinaria.ro

Tarta cu capsuni si branza de vaci


Una din nenumaratele mele slabiciuni culinare e reprezentata de tarta cu fructe. Si pentru ca urma sa am musafiri m-am gandit ca o tarta cu capsuni si branza de vaci este un desert apectuos si foarte potrivit pentru o masa cu prietenii.

Tarta cu capsuni si branza de vaci

Ingrediente:
  • -Pentru aluat:
  • 250g faina
  • 125g unt
  • 2 oua
  • -Pentru umplutura:
  • 500g branza de vaci
  • 100g zahar pudra
  • 400g capsuni
  • 1 plic de gelatina
  • 1 lamaie
Mod de preparare:
Amescteci bine faina cu untul la temperatura camerei si taiat bucatele. Apoi adaugi ouale si framanti un aluat pe care il invelesti intr-o folie de plastic si il dai la frigider sa se odihneasca pentru 30 de minute.

Intinzi apoi o foaie rotunda si o asezi intr-o forma de tarta unsa cu unt si tapetata cu faina, astfel incat sa urce putin pe peretii formei.

Intepi din loc in loc aluatul cu furculita. Acoperi tava cu hartie speciala pentru copt si presari boabe de fasole uscata sau orez, sa nu se umfle aluatul la copt. Coci pentru aproximativ 20 de minute in cuptorul preincalzit. Scoti tava din cuptor si inlaturi hartia de copt si boabele de fasole.

Acum te ocupi de umplutura.

Pui gelatina la inmuiat cu un sfert de pahar de apa rece timp de 15-20 de minute. Adaugi 2-3 lingurite cu suc de lamaie si incalzesti gelatina pentru a se dizolva, dar fara a o fierbe.

Pasezi in blender capsunile spalate si scurse de apa, branza de vaci, zaharul pudra si coaja de la lamaie. Amesteci bine pana obtii o crema omogena.

La sfarsit adaugi in crema de branza cu capsuni gelatina topita si racita. Amesteci bine si torni peste foaia de tarta.

Dai tarta la frigider pentru 2-3 ore, iar inainte de a o servi o decorezi cu felioare de capsuni si frunze de menta.

Este foarte racoroasa si nu are mult aluat, perfecta pentru zilele de vara.


Pofta buna!