Site coolinaria.ro

Salata de cartofi cu sos verde


Pentru ca vine caldura molesitoare si ai dori sa petreci cat mai putin timp in bucatarie langa aragaz, iti prezint o reteta rapida, saraca in grasimi si foarte usor de facut: salata de cartofi cu sos verde.

Salata de cartofi cu sos verde

Ingrediente:
  • ½ kilogram de cartofi noi fierti
  • 1 ceapa
  • 2 oua fierte tari
  • 6 ridichi
  • ¼ kilogram de spanac
  • 1 lingurita mustar
  • 150 g iaurt sau smantana
  • sare si piper
Mod de preparare:
Tai felii cartofii deja fierti si ii amesteci cu ceapa taiata solzisori, ouale taiate in patru, ridichile taiate felii si mustarul.

Dai spanacul crud prin masina de tocat si apoi il pui la fiert pana scade sa iti ramana 2 linguri. Il lasi putin sa se raceasa si, ca sa fie cat mai fin, il treci prin sita. Pasta obtinuta o amesteci apoi cu iaurtul si mustarul. Iti iese astfel sosul pe care il torni peste salata si dai la rece.

Daca vrei ca salata sa fie mai consistenta si mai grea pentru stomac, poti inlocui iaurtul cu maioneza. In loc de spanac, poti folosi loboda rosie (si vei avea un sos rosu), sau marar si patrunjel.


Pofta buna!