Iti propun o reteta delicioasa de prajitura cu capsuni si afine cu care nu vei da gres atunci cand o vei prepara. Este una din preferatatele mele, pentru ca mama o facea mereu cand intram in vacanta de vara.
Spalam bine capsunile, le indepartam coditele si le punem la scurs intr-o strecuratoare. Taiem capsunile feliute pe lung. Spalam afinele si le punem la scurs intr-o strecuratoare.
Punem intr-un castron 3 galbenusuri, adaugam zaharul tos (cele 100g), pliculetele de zahar vanilinat, praful de sare si mixam totul pana la omogenizare. Peste aceasta compozitie adaugam untul care trebuie sa fie la temperatura camerei si mixam pana la omogenizare. Peste compozitia rezultata adaugam si apa minerala si otetul si mixam din nou.
Incorporam in compozitie, faina si praful de copt si amestecam pana obtinem o bila de aluat. Din aluatul rezultat luam un sfert si il punem intr-un bol la congelator, si il lasam la inghetat 15 - 20 minute.
Intre timp, batem albusurile ramase spuma. Adaugam peste albusuri zaharul tos (cele 180g) si mixam pana obtinem o bezea tare.
Luam o tava, o ungem cu unt si o tapetam cu faina, dupa care intindem aluatul cu mana pe toata suprafata tavii.
Deasupra aluatului intindem un strat de felioare de capsuni. Presaram mai apoi peste capsuni si afinele. Peste fructe intindem bezeaua pregatita mai inainte.
Scoatem aluatul din congelator si il dam pe razatoare deasupra prajiturii astfel incat sa fie repartizat pe toata suprafata bezelei.
Introducem prajitura in cuptorul preincalzit pentru 40 -50, pana ce prajitura se coace, iar aluatul de deasupra se rumeneste usor.
Dupa ce s-a copt se scoate din cuptor, se lasa la racit dupa care se pudreaza cu zahar si se serveste.
Este o prajiturica excelenta, pe care va recomand sa o incercati, mai ales ca acum se gasesc capsuni peste tot. Cu ocazia aceata vi se va parfuma casa cu mirosul imbietor al capsunilor.
Pofta buna!