Site coolinaria.ro

Tarta rapida cu cirese (Clafouti)


Clafouti este o reteta frantuzeasca de tarta cu fructe (original se facea doar cu cirese) si cu un aluat foarte asemanator cu cel de clatite. Eu am adaptat reteta originala cu ce aveam prin frigider si am obtinut acesta delicioasa tarta rapida cu cirese. Pe langa gustul senzational vei fi cucerita si de aspectul de nota 10 plus.

Tarta rapida cu cirese (Clafouti)

Ingrediente:
  • 200 g faina
  • 3 oua
  • 120 g zahar (am folosit zahar brun)
  • un varf cutit sare
  • 80 g unt
  • 250 ml lapte
  • 500 g cirese
Mod de preparare:
Curatam ciresele de codite si samburi.

Amestecam faina cu zaharul si sarea. Incorporam apoi pe rand ouale. Adauga untul topit si omogenizam bine.

Adaugam in fir subtire laptele, ca sa nu faca aluatul cocoloase. Va iesi un aluat cu o consistenta foarte asemanatoare cu a clatitelor.

Ungem o tava de tarta cu diametrul de 30 cm cu unt, apoi punem ciresele pe toata suprafata ei. Turnam incet aluatul peste.

Dam la cuptor la foc mediu pentru 30 de minute, pana se rumeneste.


Pofta buna!