Site coolinaria.ro

Baclava turceasca cu nuci



Baclava turceasca cu nuci

Ingrediente:
  • 16 linguri de unt topit
  • 2 cesti zahar
  • 1/2 cana apa
  • foi de placinta pachet (24 foi)
  • 1 lingura suc de lamaie (pentru sirop)
  • 2 1/2 cani nuci pisate (pentru sirop)
Mod de preparare:
1 Pregatiti o tava de aprox. 30X20 cm ungand-o cu unt topit
2 Pregatiti foile astfel incat sa incapa perfect in tava
3 Asezati cu grija cate o foaie in tava ungand-o cu unt pe deasupra
4 La fiecare strat de 6 foi de placinta presarati si nuca pisata pe a 6-a foaie
5 Procedati similar cu celelalte foi de placinta si nu uitati sa adaugati nuca pisata la fiecare a 6-a foaie obtinand astfel 4 straturi consecutive
6 Incalziti bine cuptorul la 175-180 grade Celsius
7 La final dati cu unt topit si ultima foaie si introducati tava in cuptorul incalzit pentru 30 minute
8 Dupa 30 de minute dati focul la mic si mai lasati tava inca alte 30 de minute
9 Siropul se prepara simplu prin dizolvarea zaharului in apa, dupa care se adauga si sucul de lamaie si se pune la fiert timp de 5 minute
10 Siropul se toarna apoi in tava incalzita uniform ca sa acopere intreaga baclava si apoi se lasa totul la racit
11 Puteti apoi taia baclavaua la dimensiunile dorite.


Pofta buna!