Site coolinaria.ro

Salata cu parmezan si asparagus la gratar



Salata cu parmezan si asparagus la gratar

Ingrediente:
  • 1kg asparagus proaspat
  • ulei de masline
  • 8 felii de sunca prosciutto taiate subtiri
  • parmezan
  • zarzavaturi pentru garnitura
  • Sos de salata
  • ceapa-frantuzeasca taiata marunt
  • 1 lingurita de miere de albine
  • 2 linguri aceto balsamico (otet italienesc)
  • 6 linguri ulei de masline
  • sare si piper alb
Mod de preparare:
1 Se curata asparagusul de capetele tari
2 Se pune apa cu sare intr-o oala larga si se trage un clocot
3 Asparagusul se opareste timp de un minut in apa clocotita si imediat apoi se pune in apa foarte rece pentru a i se pastra proprietatile nutritive si culoarea; dupa aceasta asparagusul se pune pe hartie de bucatarie pentru a se usca
4 Intr-un bol de inox se pune apoi asparagusul si i se face o baie in ulei de masline pana ce e bine patruns; astfel nu se va mai prinde la prajit
5 Se condimenteaza apoi asparagusul cu sare si piper alb si se pune de-a lungul pe gratarul incins; nu trebuie tinut aici mai mult de 2-3 minute intrucat se poate sfarama
6 Sosul de salata se pregateste tot intr-un recipient de inox din ceapa frantuzeasca taiata marunt, miere de albine si otet; se adauga si uleiul de masline amestecandu-se incontinuu apoi se pune sare si piper dupa gust si se tine la rece pana ce doriti sa il folositi
7 Asparagusul se pune in 4 farfurii intinse, se aseaza pe deasupra acestuia cate 2 felii de sunca proscuitto si apoi se pune cu lingura sos de salata astfel incat sa fie totul bine patruns
8 La final se pune si o garnitura de zarzavaturi verzi, proaspete si pe deasupra acestora se razuieste parmezan 9 Dupa ce mai adaugati putin sos de salata puteti servi imediat salata cu parmezan si asparagus la gratar



Pofta buna!