Site coolinaria.ro

Pastrama de vita afumata in foi de vita de vie


Carnea de vita e unul din ingredientele traditionale in Turcia. Inainte de a fi gatita, carnea trece traditional printr-un proces indelungat de preparare, lasata la uscat la soare, afumata, condimentata si uscata. Adevarati gurmanzi afirma chiar ca trebuie taiata cu mana, cu un cutit ascutit de carne, carnea taiata cu masina avind un gust radical diferit.

Carnea astfel obtinuta se prepara in numeroase feluri, iar un fel traditional inca de pe vremea otomanilor este pastrama de vita invelita in foi de vita de vie.

Pastrama de vita afumata in foi de vita de vie

Ingrediente:
  • 4 felii pastrama de via
  • foi de vita de vie
Mod de preparare:
Se taie coditele frunzelor de vita de vie. Se oparesc in bors.

Dupa ce se scutura bine, se pun una langa alta, pentru a constitui un dreptunghi in care se invelesc pe rand bucatile de pastrama. Se ung cu ulei frunzele dupa ce s-au facut pachetele. Pe deasupra se stoarce un pic de lamaie dupa gust.

Se serveste pe o lipie, cu un ardei iute.


Pofta buna!