Asa-i ca ti-am facut pofta? Porumbul este unul din alimentele preferate de
romani pe timp de vara, si este consumat fie fiert, fie pe gratar,
condimentat din belsug cu multa sare.
Sa fierbi un porumb este simplu ca procedeu, insa ca sa iti iasa delicios e
nevoie sa ai grija la cateva detalii.
In primul rand ai grija sa alegi porumbi cu boabe mari, carnoase, pentru a
fii bune dupa fiert.
Curata de frunze porumbii. Spala-i apoi bine, si clateste si cateva din
frunzele ramase.
Umple o oala mare, cat sa incapa bine stiuletii de porum, cu apa. Pe fundul
oalei pune frunzele de porumb de jur imprejur. Mai pastreaza cateva apoi.
Presara o lingurita de sare.
Pune porumbii in oala, iar intre ei, ca delimitatori, mai pune frunzele
ramase. Lasa la fiert.
In functie de cantitatea de apa si de numarul de stiuleti, porumbii se vor
fierbe intre jumatate de ora si o ora. Din cand in cand verifica-i cu
furculita daca sunt gata, infigind furculita in boabe si verificind cat de
moi sunt. Ai grija sa nu se evapore de la fiert apa, si la nevoie
suplimenteaza.
Cand sunt gata fierti, lasa-i un pic doar la racit, presare din belsug sare
si savureaza-i asa fierbinti!
Pofta buna!