Pentru salata Caesar se amesteca intr-un bol usturoiul, ansoa si sarea pana ce devin o pasta omogena. Se adauga apoi sucul de lamaie si sosul Worcestershire. Oul, doar oparit (nu fiert ci pus in apa fierbinte scurta vreme) se sparge si se adauga in bol amestecandu-se pana ce compozitia se ingroasa. Acum se toarna subtire si uleiul de masline in timp ce cu cealalta mana amestecam energic compozitia. In sfarsit putem adauga si jumatate din parmezanul ras.
Frunzele de salata verde se separa, se spala si se usuca apoi se pun deoparte. Intr-un alt bol se pune 1/3 din compozitia cu ansoa, se adauga crutoanele si se amesteca pana ce crutoanele sunt bine imbracate. Acum adaugam si salata verde si restul de compozitie cu ansoa. Se amesteca din nou bine. Inainte de a servi se imparte salata Caesar pe platouri si se presara fiecare portie cu restul de branza parmezan. Presaram si piperul negru si sare, daca este nevoie, si am terminat. Se serveste imediat.
Pofta buna!