Site coolinaria.ro

Paine de banane cu afine proaspete



Paine de banane cu afine proaspete

Ingrediente:
  • 1/3 cana unt topit
  • 1 cana zahar
  • 2 oua maricele
  • 4 banane
  • 1/4 cana apa
  • 1 2/3 cana faina alba
  • 1 lingurita praf copt
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 cana afine proaspete
Mod de preparare:
Se incalzeste cuptorul la 180 de grade. Apoi se ia un vas larg in care se dau la mixerul electric untul si zaharul. Se adauga si ouale, bananele si apa si se da iar la mixer vreo 30 de secunde. In sfarsit putem pune si praful de copt si il amestecam in compozitie pana ce a patruns uniform. Acum vine si randul afinelor care se vor adauga la final amestecandu-se constant.

Compozitia se aseaza uniform intr-o tava de paine unsa usor cu unt. Se lasa la copt aproximativ 45-50 de minute intr-un cuptor normal, incalzit la 175-180 de grade. Se da apoi la rece si se poate servi. Daca preparati mai multe paini de banane cu afine nu uitati ca aceasta varietate de paine poata sta la frigider in conditii foarte bune.


Pofta buna!