Site coolinaria.ro

Prajitura cu branza si prune


Marturisesc, nu imi plac prunele mai deloc. Dar, pentru ca am primit 2 kilograme si nu voiam sa le arunc, astfel am pregatit o prajitura cu branza si prune.

Prajitura cu branza si prune

Ingrediente:
  • - Pentru aluat ne trebuie:
  • 400 g faina
  • 1 plic de drojdie
  • 170g zahar
  • 150 ml lapte caldut
  • 70 g unt
  • - Pentru umplutura:
  • 6 biscuiti digestivi sfaramati
  • 1,5 kg prune
  • 750 g branza de vaci
  • 30 g faina
  • 250 g smantana
  • 5 oua
  • 100 g zahar pudra
  • scortisoara
Mod de preparare:
Punem faina intr-un bol si o amestecam impreuna cu drojdia si laptele caldut. Adaugam 50 g zahar, untul topit, un praf de sare si framantam un aluat. Il lasam sa creasca 30 de minute. Intindem o foaie pe care o asezam intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina.

Presaram deasupra biscuiti maruntiti.
Amestecam branza de vaci impreuna cu smantana, zaharul, putina sare, faina si ouale. Taiem prunele in 4, le scoatem samburii si le adaugam in compozitia de branza. O turnam peste aluat.
Nivelam compozitia si dam tava la cuptor pentru 50 de minute.
Dupa ce o scoatem din cuptor o lasam sa se raceasca, o taiem cubulete si o pudram cu scortisoara.


Pofta buna!