Pentru ca vinetele au inceput sa aiba un pret accesibil pentru toate buzunarele, va recomand sa incercati, atunci cand sunteti in pana de idei pentru o masa sanatoasa aceste pachetele de vinete cu carne tocata si menta.
Pune intr-un bol painea inmuiata si bine stoarsa de lapte, carnea, oul, cascavalul ras, usturoiul pisat si menta tocata marunt. Condimenteaza cu sare si piper. Amesteca bine si formeaza chiftelute de marimea unei nuci.
Taie vinetele fasii pe lungime, pune-le in apa clocotita, sterge-le si inchide-le ca pe un pachetel cu ajutorul unei scobitori, cu chiftelutele inauntru.
Rumeneste pachetelele intr-o tigaie in care ai pus 2 linguri de ulei, putina menta si busuioc, timp de 2-3 minute.
Adauga vinul, sareaza si pipereaza. Acopera cu un capac si coace-le in baie de aburi 15 minute.
Serveste pachetelele de vinete cu rosii cubulete si cu un sos facut din ulei de masline, sare, piper si busuioc maruntit.
Pofta buna!