Site coolinaria.ro

Castraveti napolitani


Din seria retelelor usoare de inspiratie italiana iti recomand castravetii napolitani. Pana nu am incercat nu am stiut ca pana si castravetii gatiti poti fi deliciosi!

Castraveti napolitani

Ingrediente:
  • 10 castraveti medii
  • 150g unt
  • 2 cepe mari
  • 150 g orez
  • patrunjel verde
  • 2 rosii mari
  • 1 lingura pesmet
  • sare si piper
  • o lingura faina, 50 g unt
  • 300g suc de rosii
  • 100g smantana
Mod de preparare:
Curata castravetii si taie-i in jumatate. Apoi ii sarezi si ii lasi putin sa se scurga. Intr-o tigaie pune untul la incins si caleste ceapa tocata marunt. Adauga orezul si lasa-l pana devine sticlos. Adauga patrunjelul tocat si castravetii pe care i-ai taiat felioare de 1 cm grosime.

Separat oparesti rosiile pentru a le scoate pielita usor. Taie-le marunt si adauga-le peste castraveti si orez. Condimentezi cu sare si piper si lasi sa fiarba in sucul de rosii, la foc mic.

Dupa cateva minute dai cratita in cuptor pentru a arata frumos gratinata.
Intre timp prepari sosul. Incingi untul, adaugi faina, apoi sucul de rosii si smantana. Servesti castravetii napolitani cu sosul de rosii.


Pofta buna!