Site coolinaria.ro

Cartofi prajiti cu usturoi (Potate Sarladaise)



Cartofi prajiti cu usturoi (Potate Sarladaise)

Ingrediente:
  • 1,5kg cartofi
  • 1 ceapa mare- 4 catei de usturoi
  • 1 lingura de grasime de rata sau de gasca (alternativ se poate folosi si ulei de masline)
  • piper si sare dupa gust
  • patrunjel verde tocat
Mod de preparare:
1 Se curata si se spala cartofii, apoi se taie normal, ca atunci cand dorim sa preparam cartofi prajiti obisnuiti;
2 Se topeste grasimea intr-o tigaie larga, special construita pentru a se evita arderea mancarii; se adauga cartofii care se lasa la prajit pana ce devin usor de patruns cu furculita, dar inca nu sunt crocanti;
3 ceapa taiata marunt se adauga acum si se prajeste totul in continuare pana ce ceapa si cartofii sunt bine rumeniti;
4 Acum putem adauga si cateii de usturoi tocati marunt precum si sarea si piperul si prajim in continuare pana ce cartofii devin crocanti, numai buni de servit;
5 Se presara cu patrunjel verde si se poate servi.


Pofta buna!