Site coolinaria.ro

Broccoli la aburi in otet din vin



Broccoli la aburi in otet din vin

Ingrediente:
  • 500g broccoli
  • un varf de lingurita sare
  • un varf de lingurita piper alb macinat
  • 1/3 otet de cidru de mere
Mod de preparare:
1 Se taie cozile la broccoli, se spala si se portioneaza in bucati nu prea mari;
2 Se ia o oala de dimensiuni medii, se umple cu apa, se adauga sare mare in oala si se cauta un suport (sita) pentru fiert broccoli la aburi;
3 Se aseaza broccoli in sita, deasupra oalei cu apa in clocot, se acopera si se lasa circa 10 minute sau atata vreme cat dureaza ca sa patrunda aburii bine bucatile de broccoli;
4 Se aranjeaza la final broccoli pe cele doua farfurii, se stropeste totul cu otetul din cidrul de mere si se presara sarea si piperul alb. Se serveste intotdeauna cald.


Pofta buna!