Site coolinaria.ro

Supa de cirese negre



Supa de cirese negre

Ingrediente:
  • 600g cirese negre
  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri unt
  • 1 lingura faina de porumb
  • 6 felii de paine
  • 2 lingurite brandy de cirese
Mod de preparare:
1 Spalati bine ciresele, curatati-le de samburi si lasati-le la uscat
2 Puneti ciresele in tigaia de sos cu zahar si brandy de cirese si lasati-le la foc mediu vreo 15 minute
3 Topiti cea mai mare parte din unt intr-o alta tigaie si prajiti bine feliile de paine in unt pe ambele parti; uscati-le apoi bine cu hartie speciala de bucatarie
4 Intr-un bol aparte amestecati faina de porumb si o cantitate egala de apa
5 Din tigaia cu ciresele in brandy indepartati cu o paleta toate ciresele, lasand siropul in tigaie, apoi adaugati faina de porumb si amestecati la foc mediu cateva minute
6 Puneti din nou ciresele in tigaie si mai lasati-le la foc cateva secunde bune amestecand usor totul
7 Puneti cele 6 felii de paine intr-un bol de servit si turnati supa peste paine.

Se poate servi alaturi de un vin rosu si tanar.


Pofta buna!