Site coolinaria.ro

Pulpe de pui cu mere si stafide


De cand mi-am inceput viata pe cont propriu, departe de „fusta” mamei, am invatat ca in bucatarie trebuie sa ai curaj sa experimentezi si ca de multe ori ceea ce ai senzatia ca nu se potriveste sub nici o forma este de fapt un secret al unei retete de succes. Acesta este si cazul pulpelor la cuptor cu mere si stafide, care nu este nici pe departe un desert ciudat ci o friptura delicioasa.

Pulpe de pui cu mere si stafide

Ingrediente:
  • pulpe pui
  • ulei
  • unt
  • sare
  • pipei
  • boia de ardei dulce
  • oregano
  • ceapa
  • 2-3 mere
  • stafide
Mod de preparare:
Speli bine pulpele si le asezi intr-o tava in care in prealabil ai pus ulei atat cat sa acoperi toata suprafata. Introdu sub pielea fiecarei pulpe cate un cubulet mic de unt. Presara peste carne sare, piper, boia de ardei dulce si oregano. Taie o ceapa si pune cateva felii printre pulpe. De asemenea taie un mar, doua, trei, in functie de cata friptura faci si pune cate o felie langa fiecare pulpa. Presara deasupra stafide din belsug.

Incinge bine cuptorul si apoi da focul la mic. Acopera tava cu pulpele cu o alta tava astfel incat toate aromele sa ramana in interior. Nu pune apa, nu are sens caci carnea lasa din zeama ei. Introdu totul la cuptor si ai grija ca, din cand in cand, sa intorci pulpele de pe o parte pe alta.

Cand carnea este patrunsa adauga peste pulpe o cantitate generoasa de usturoi pisat. Renunta la tava folosita drept capac si lasa totul inca vreo 10min pentru ca pulpele sa capete o culoare rumena.


Pofta buna!