Site coolinaria.ro

Paine cu dovleac


Painea de dovleac este delicioasa si de nelipsit la mesele de Halloween si cei care iubesc aceasta sarbatoare trebuie sa prepare obligatoriu paine cu dovleac dupa reteta de mai jos sau dupa alte retete secrete, de mare succes.

Paine cu dovleac

Ingrediente:
  • 3 1/4 cani faina alba
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1 lingurita nucsoara
  • 2 cani piure de dovleac
  • 1 cana ulei vegetal
  • 1/2 cana nuca fin maruntita
  • 1 1/2 lingurita sare
  • 1 lingurita scortisoara
  • 3 cani zahar
  • 2/3 cana apa
  • 4 oua
  • Optional puteti adauga si 3 lingurite de stafide
Mod de preparare:
1 Pregatiti 2 sau 3 tavi mici/medii de copt, ungandu-le dinainte cu unt si presarand apoi putina faina in ele, apoi incalziti cuptorul la 175 de grade;
2 Luati un bol pentru compozitie mai larg si adaugati aici faina, zaharul, sarea, praful de copt si mirodeniile (fara miezul de nuca) si amestecati-le pe toate pentru a se omogeniza;
3 Adaugati acum si piureul de dovleac, apa, uleiul, ouale, miezul de nuca si eventual stafidele si bateti totul cu telul de bucatarie pana ce se combina foarte bine;
4 Acum putem plasa aluatul in fiecare dintre cele doua sau trei tavi mici/medii si sa dam la cuptor unde le vom tine aproximativ 1 ora.


Pofta buna!