Site coolinaria.ro

Bulgari dulci de popcorn


Este un fel de mancare unic, in special pentru copii, dar merge de minune si la indragostiti sau la orice alta persoana la care tinem foarte mult. Bulgarii de popcorn sunt haiosi ca aspect si apetisanti prin gust si merita pregatiti la ocazii aparte, asa cum este si sarbatoarea anuala de Halloween.

Bulgari dulci de popcorn

Ingrediente:
  • 8 cani de cocosei pufosi gata pregatiti (simplu, fara sare sau unt)
  • 1/2 cana sirop de porumb
  • 1/2 cana melasa (nu prea dulce, se gaseste in comert la magazinele naturiste autorizate)
  • 3/4 cana unt
  • o jumatate de lingurita de sare
Mod de preparare:
1 Se ia o tigaie care nu se prinde la gatit si se adauga aici siropul de porumb si melasa si se incalzesc la foc puternic cateva minutele;
2 Se adauga apoi sarea si untul si se amesteca bine pentru a se omogeniza toate ingredientele;
3 Se aseaza toti cocoseii gata preparati (popcornul) intr-un bol de inox;
4 Peste popcorn rasturnam apoi cu incetul si uniform amestecul fierbinte de melasa si sirop de porumb din tigaie invartind mereu in bol cu o spatula de lemn;
5 Dupa ce popcornul s-a racit la o temperatura suportabila ne ungem palmele cu putin unt si putem sa ne apucam de format bulgarii de popcorn care se vor prinde foarte usor datorita melasei si siropului de porumb; bulgarii se pot face, la alegere, mai mici sau mai mari, dar mare atentie ca mai intai sa testati daca popcornul nu e prea fierbinte pentru a fi modelat in palme;
6 Bulgarii de popcorn abia formati se aseaza pe hartie speciala de bucatarie sau pe o folie de aluminiu intr-o tava larga si se lasa sa se intareasca;
7 Ideal este ca bulgarii de popcorn sa se serveasca la scurta vreme dupa ce au fost preparati, dar ei pot fi si pastrati proaspeti si deliciosi pentru mai multa vreme daca ii plasati in pungi de hartie de tipul celor in care se serveste de obicei popcornul.


Pofta buna!