Site coolinaria.ro

Briose cu Ginseng


Radacina de Ginseng este cunoscuta pentru proprietatile sale afrodisiace si exista multe retete culinare unde se foloseste din acest motiv fie in forma de praf, fie intreaga, data fin prin razatoare, tocata sau in felii subtiri. Nu trebuie insa sa facem abuz, dar ne putem bucura de calitatile sale deopotriva nutritive cat si afrodisiace.

Briose cu Ginseng

Ingrediente:
  • 1 3/4 cana faina alba
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 lingura praf de Ginseng
  • 50g ciocolata simpla si nu prea dulce, pentru prajituri
  • 4 linguri unt
  • 1/3 cana miere de albine
  • 1 cana lapte
  • 2 albusuri de ou, batute usor
  • 100g stafide sau, la alegere, fulgi de ciocolata dulce
Mod de preparare:
1 Incalziti cuptorul la peste 180 de grade;
2 Amestecati faina, praful de copt si praful de ginseng in recipientul pentru aluat;
3 Se topeste si se amesteca ciocolata simpla si untul intr-un recipient separat; apoi se adauga acest amestec peste compozitia cu faina, praf de copt si ginseng;
4 Acum putem adauga si mierea de albine, laptele, stafidele sau fulgii de ciocolata topiti si albusurile de out si amestecam totul bine preparandu-se un aluat delicios;
5 Se pune aluatul in formele de briose si se da la cuptorul incalzit la peste 180 de grade pentru vreo 20-25 de minute;
6 Foarte important, nu scoateti imediat briosele din formele de copt ci lasati-le vreo 2-3 minute la racit si abia apoi le puteti scoate si aseza pe platoul de servit.


Pofta buna!