Tocanita de naut cu pui
Daca nu ati incercat pana acum o mancare cu naut e timpul sa o faceti. E si gustoasa, e si sanatoasa de aceea va recomand aceasta tocanita de naut cu carne de pui. Iar ca bonus, daca aveti probleme cu colesterolul, nautul e unul din alimentele care va pot ajuta.
Ingrediente:
- 250g naut din conserva, fiert (spalat si scurs bine)
- 2 rosii + 3 linguri suc de rosii
- o ceapa mare
- 1-2 catei de usturoi
- 1 ardei
- cateva frunze de busuioc
- boia iute
- sare, piper
- 200g piept de pui, dezosat
Mod de preparare:
Taiem pieptul de pui cubulete, il saram si il piperam, il condimentam cu boia iute si il punem punem la prajit intr-o tigaie, cu 3 linguri de ulei.
In zece minute este gata si il putem muta pe o farfurie.
In uleiul in care am prajit puiul se pun la calit ceapa, usturoiul si ardeiul. Dupa ce s-a inmuiat bine ceapa si a devenit aurie se adauga rosiile decojite si taiate cubulete, sare si piper.
Mai adaugam 3 linguri de sos de rosii si cam 75ml de apa. Mai lasam sa fiarba 10-15 minute, pana cand a scazut apa, si adaugam si nautul impreuna cu cateva frunzulite de busuioc.
Mai lasam 2-3 minute nautul pe foc pentru a se patrunde.
Pofta buna!