Site coolinaria.ro

Degetele de pui


Nu va speriati de aceaste denumire mai ciudata a retetei pe care as dori sa v-o propun. Degetele de pui sunt delicioase si se prepara din piept de pui si se pot servi alaturi de orice garnitura dorim.

Degetele de pui

Ingrediente:
  • 2 piepti de pui dezosati si fara piele
  • 2 oua
  • 2 lingurite maghiran uscat
  • 4-5 linguri de pesmet
  • 3-4 lingurite seminte de ovaz sau de secara
  • sare
  • piper
  • ulei
Mod de preparare:
Taiem pieptul de pui fasii subtiri de maxim 2 centimetri.

Batem oul cu sare si piper si lasam fasiile de pui cateva minute in oul batut.
Amestecam pesmetul cu maghiranul si semintele, apoi tavalim carnea, astfel incat sa se lipeasca bine pesmetul.
Incingem uleiul si punem la prajit puiul. Nu il lasam mai mult de 3-4 minute pe o parte si pe cealalta.

Il scoatem pe hartie absorbanta.
Servim degetelele de pui alaturi de un sos de smantana, usturoi frecat cu ulei de masline si verdeata sau cu salata de rosii.


Pofta buna!