Site coolinaria.ro

Briose cu cacao si glazura de cafea


Din seria retetelor de prajituri care merg savurate la o cana de ceai sau vin fiert, intr-o zi mohorata de toamna, va prezint briosele cu cacao si glazura de cafea.

Briose cu cacao si glazura de cafea

Ingrediente:
  • 50 g cacao
  • 240 ml lapte fierbinte
  • 200 g faina
  • o lingurita de praf de copt
  • un praf de sare
  • 100 g unt topit(sau ulei)
  • 150 g zahar(eu am pus miere de albine)
  • 1 zahar vanilat
  • 2 oua
  • - Pentru glazura ne trebuie:
  • 2 linguri zahar pudra
  • 1 plic ness
  • apa
Mod de preparare:
Amestecam intr-un bol cacaua cu laptele fierbinte. Adaugam untul topit si lasam sa se raceasca.

Intr-un alt bol amestecam faina cu praful de copt, sarea, zaharul si zaharul vanilat. Adaugam ouale in compozitia de cacao. Mixam bine. Adaugam apoi amestecul cu faina si mixam pana se obtine o compozitie cremoasa.

Turnam in formele de briose si le coacem aproximativ 30 de minute la foc mic.
Preparam glazura fierband toate ingredientele si turnam peste briose.
Decoram cu bobite de cafea.


Pofta buna!