Site coolinaria.ro

Negresa cu banane


Fiecare gospodina are o reteta personala de negresa. Eu imi permit sa va recomand pe cea folosita cel mai des de mine - negresa cu banana- care este un adevarat deliciu culinar, mai ales pentru iubitorii de ciocolata.

Negresa cu banane

Ingrediente:
  • 200 g unt
  • 200 ml apa fierbinte
  • 400 g faina
  • 200 g ciocolata
  • 2 lingurite ness
  • 2 linguri de cacao
  • 2 linguri lichior(ideal ar fi de ciocolata sau menta)
  • un praf de sare
  • 200 g zahar
  • 3 oua
  • o esenta de vanilie
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 4 banane coapte
Mod de preparare:
Topim ciocolata in baie de aburi si o lasam sa se raceasca.

Separat amestecam nessul cu cacaua. Adaugam 200ml de apa fierbinte. Amestecam bine si adaugam lichiorul.

Mixam untul cu zaharul. Adaugam ouale pe rand, esenta de vanilie, bicarbonatul si ciocolata. Apoi adaugam putin cate putin amestecul cu ness.

Adaugam si faina in ploaie. Trebuie sa iasa o compozitie cremoasa.
Turnam intr-o tava unsa cu unt jumatate de compozitie. Asezam bananele taiate felii si adaugam peste si restul de compozitie.

Coacem la foc mediu aproximativ 40-45 de minute.
Savuram cu multa pofta caci este foarte pufoasa si aromata!


Pofta buna!