Site coolinaria.ro

Salata de ton cu maioneza


Carnea de ton la conserva are deopotriva un gust placut si contine si multi nutrienti foarte sanatosi pentru echilibrul organismului nostru. Intruca preturile au scazut destul de mult, putem in prezent sa ne procuram ton la conserva macar o data pe saptamana si sa consumam acest fel de mancare fie simplu fie ca ingredient in diferite retete. Va propunem in continuare o reteta simpla si delicioasa pe baza de ton la conserva.

Salata de ton cu maioneza

Ingrediente:
  • 1 rosie nu foarte mare
  • 1 conserva de ton
  • 1 legatura de salata verde
  • 2 oua
  • 3 felii de paine alba (pentru crutoane) 1 ceapa de dimensiuni medii
  • - Sosul de salata/ingrediente:
  • 1 lingura otet de mere
  • 2 linguri apa
  • 1 lingura maioneza
  • 1/3 lingurita usturoi praf sau 1/2 lingurita usturoi tocat foarte fin
  • 1/3 lingurita piper negru macinat
  • 1/2 lingurita sare
Mod de preparare:
1 Mai intai de orice deschidem conserva si turnam tot excesul de ulei/suc intr-o farfurioara pe care o tinem la indemana;
2 Se face sosul de salata combinand toate ingredientele (otet, apa, maioneza, usturoi, piper, sare);
3 Peste sosul de salata se adauga si uleiul/sucul din conserva pus in farfurioara alaturata;
4 Apoi se fierb ouale ca sa fie tari si in acest timp taiem si feliile de paine cubulete, pentru crutoane, si facem crutoane simple, fara ulei;
5 3 dintre frunzele de salata se spala si se taie in bucati mai mari, apoi taiem si rosia si ceapa si le tocam atat de marunt cat credem ca e potrivit pentru gustul nostru;
6 Punem salata, rosia si ceapa intr-un bol de salata, apoi adaugam si carnea de ton si jumatate din sosul de salata si amestecam bine;
7 Se taie apoi ouale fiecare in sase felii de-a lungul lor pentru garnitura;
8 La final presaram crutoanele pe deasupra salatei si facem o garnitura frumoasa cu feliile de oua;
9 Se toarna si restul de sos de salata uniform in bol si suntem gata sa servim portii delicioase de salata de ton cu maioneza.


Pofta buna!