Site coolinaria.ro

Mere coapte umplute


Acest traditional desert cu mere este foarte simplu si rapid de preparat si ne aminteste de gustul copilariei. Va recomand sa serviti acest desert la sfarsitul unui pranz in familie, intr-o zi de duminica.

Mere coapte umplute

Ingrediente:
  • 4 mere mari
  • 150 g zahar brun
  • 6 linguri unt moale
  • sucul si coaja rasa de la o jumatate de portocala
  • ΒΌ lingurita de scortisoara
  • 2 linguri de biscuiti zdrobiti
  • 100g nuci tocate
  • 100g stafide inmuiate in rom
Mod de preparare:
Incalziti cuptorul si uscati merele. Scoateti miezul merelor si mariti spatiul pentru umplutura, de doua ori volumul miezului. Puneti merele in picioare in tava.

Amestecati bine zaharul, untul, coaja si sucul de la jumatatea de portocala, scortisoara si biscuitii zdrobiti. Apoi adaugati nucile si stafidele. Puneti umplutura cu varf in cele 4 mere si acoperiti-o cu o bucatica de folie.

Coaceti la cuptor 45- 60 de minute, pana ce merele devin moi.


Pofta buna!