Site coolinaria.ro

Omleta vanatorului


Perfecta pentru o gustare de duminica, aceasta omleta a vanatorului se prepara extrem de usor. Pentru umplutura este indicat sa folosim ciuperci de sezon.

Omleta vanatorului

Ingrediente:
  • 2 linguri unt
  • 120 g ciuperci salbatice si de cultura ( manatarci tinere, bureti galbeni, crimini, portabello si pleurotus, curatate si taiate felii)
  • 3 oua la temperatura camerei
  • sare si piper dupa gust
Mod de preparare:
Topim untul intr-o tigaie, adaugam ciupercile si prajim pana cand scade zeama. Condimentam cu sare si piper, luam ciupercile din tigaie si le punem deoparte pana preparam omleta. Stergem tigaia.

Spargem ouale intr-un castron, condimentam si le batem bine cu furculita. Incingem bine tigaia si punem o bucata de unt. Cand untul incepe sa capete o culoare maronie adaugam ouale si amestecam energic.

Cand ouale sunt legate pe trei sferturi, adaugam ciupercile deja preparate si mai lasam pe foc 20 de secunde.

Tinand tigaia de coada, pliem omleta si o asezam pe o farfurie.
Servim omleta vanatorului cu paine calda pe vatra si o salata de verdeturi.


Pofta buna!