Va prezint un pate usor de ciuperci si fasole, care poate fi servit cu succes pe felii de paine integrala sau prajita.
Incazlim cuptorul la foc mediu. Ungem o tava de copt cu putin ulei si o tapetam cu hartie de copt. Intr-o cratita punem ciupercile, ceapa, usturoiul, ardeiul, zeama de legume si vinul. Acoperim si fierbem cam 10 minute, amestecand din cand in cand.
Lasam sa se raceasca, apoi punem amestecul in vasul de la robot sau in blender, impreuna cu fasolea bine scursa si mixam pana obtinem o pasta fina.
Trecem amestecul intr-un vas, adaugam oul, firimiturile de paine si amestecam bine. Condimentam cu sare si piper.
Punem amestecul in tava de copt si nivelam suprafata. Coacem 45- 60 minute, pana se leaga si capata o culoare bruna la suprafata. Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca in tava. Dupa ce s-a racit, acoperim si dam la frigider pentru cateva ore.
Scoatem pateul din tava si il servim taiat in felii, ornat cu salata si rosii.
Pofta buna!