Site coolinaria.ro

Ghiveci dulce acrisor din mix de fasole


Cu totii stim cat de sanatos este consumul de legume. De aceasta data imi permit sa iti prezint un amestec foarte apetisant de fasole si legume intr-un sos dulce acrisor, insotit de cartofi.

Ghiveci dulce acrisor din mix de fasole

Ingrediente:
  • 500g cartofi in coaja
  • 1 lingura ulei de masline
  • 3 linguri unt
  • 70 g faina integrala
  • 300ml sos de tomate
  • 200 ml suc de mere neindulcit
  • 50g de zahar brun
  • 50ml ketchup
  • 50 ml vin alb sec
  • 50 ml sos de soia
  • 400g fasole alba lima la conserva
  • 400g fasole oloaga
  • 400 g naut la conserva
  • 180g fasole verde
  • taiata si oparita
  • 240g ceapa rosie
  • taiata pestisori si oparita
  • 200g ciuperci taiate
  • cate o lingurita de cimbru si maghiran
  • sare si piper dupa gust
  • crengute de verdeturi proaspete pentru ornat
Mod de preparare:
Incalzim cuptorul. Taiem cartofii in felii subtiri si ii fierbem putin, 5-6 minute. Ii scurgem cu grija si turnam peste ei uleiul, astfel incat sa fie usor imbibati in ulei. Ii punem deoparte.

Intr-o cratita punem untul, faina, sosul de tomate, sucul de mar, zaharul, ketchupul, vinul alb si sosul de soia. Gatim la foc mic, amestecand mereu cu un tel, pana cand sosul incepe sa fiarba si sa se ingroase. Mentinem la foc mic 3 minute, amestecand ocazional. Il tinem la cald, pana ce adaugam si fasolea.

Clatim si scurgem fasolea si o punem in sos, impreuna cu ingredientele care au ramas, dar fara verdeturile petru ornat. Amestecam bine.
Punem amestecul intr-un vas termorezistent.

Aranjam deasupra feliile de cartofi in siruri, astfel incat sa acopere mixul de mai sus.

Acoperim vasul cu o folie de aluminiu, dam la cuptor si coacem cam o ora sau pana ce cartofii sunt fragezi. In ultimele 20 de minute scoatem folia, pentru a permite cartofilor sa se rumeneasca frumos.

Servim ghiveciul dulce acrisor ornat cu crengute de verdeturi proaspete. Putem modifica proportia de fasole dupa bunul plac, in functie de ingredientele disponibile.


Pofta buna!