Site coolinaria.ro

Fursecuri cu cirese si cocos


Este greu sa te opresti dupa ce ai gustat din aceste fursecuri, servite dimineata impreuna cu o cafeluta. Daca doriti, puteti stropi fursecurile reci cu 50g de ciocolata topita si le puteti servi dupa ce ciocolata s-a racit.

Fursecuri cu cirese si cocos

Ingrediente:
  • 2 albusuri de ou
  • 250 zahar pudra cernut
  • 250g migdale sau nuci macinate
  • 150g nuca de cocos
  • cateva picaturi esenta de migdale
  • 1/3 cana cirese glasate
  • taiate marunt
Mod de preparare:
Incalziti cuptorul. Tapetati 2 tavi cu hartie de copt. Bateti albusurile de ou pana devin ferme.
Amestecati in albus zaharul pudra, apoi migdalele, nuca de cocos si esenta de migdale si obtineti un aluat lipicios. Adaugati si ciresele taiate.

Puneti linguri cu varf de aluat in tavi si coaceti 25 de minute pana ce se rumenesc putin. Lasati sa se raceasca pentru cateva minute in tava, apoi scoateti si lasati sa se raceasca complet.

Puteti pastra aceste fursecuri timp de o saptamana intr-o cutie inchisa.


Pofta buna!